Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Leiden, hoofdvestiging Amstelveen
Beits uw schutting voor een langere levensduur Redactie, 18 april 2024
Zelf houten schutting beitsen

Het weer wordt zachter terwijl de dagen langer worden. Binnenkort is het weer mogelijk om van uw tuin te genieten. Niemand ziet graag een lelijke schutting, maar gelukkig is daar een oplossing voor.

Als u uw schutting wilt renoveren en beschermen voor de toekomst, is het slim om te beitsen!U kunt deze taak zelf gemakkelijk uitvoeren en geld besparen. In dit artikel zullen we gedetailleerd uitleggen waarom beitsen essentieel is, hoe het precies in zijn werk gaat en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is het doel van beits?

Beits is een vloeistof die voorkomt dat het hout te veel water opzuigtKleurpigmenten in beits voorkomen dat de schutting verkleurt door de zonnestralenBeits wordt door deze eigenschappen een soort 'barrière' voor de schutting

Waarom zou u moeten overwegen om uw schutting te beitsen?

Waarom is het beitsen van uw schutting nou zo handig?Door uw schutting te beitsen, behoudt u de beschermingskwaliteiten ervan. Het klimaat in Nederland is vaak onvoorspelbaar en wisselvallig.

De schutting lijdt onder de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. De regen is een serieuze zorg aangezien het hout van de schutting het water absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om te voorkomen dat dit zich voordoet, is het van essentieel belang om uw schutting te onderhouden. Het aanbrengen van beits is zeer verstandig vanwege de bescherming die het uw schutting biedt. U hoeft uw beits niet jaarlijks te vervangen, de bescherming gaat lang mee!

In stappen uw schutting met beits behandelen

De eerste stap: uw schutting reinigen

Voor u begint met het beitsen is het belangrijk om het nodige voorwerk te doen. Het reinigen van de schutting staat aan het begin van het proces. Een grondige schoonmaak is noodzakelijk om alle mogelijke vervuiling en vroegere behandeling te verwijderen. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: Uw schutting opschuren

Neem de schutting onder handen door te schuren. Schuren is nodig voor alle houtsoorten bij het beitsen van de schutting, tenzij anders voorgeschreven door de beits. Het is mogelijk om de schutting op te schuren met een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: Het grondig schoonmaken van uw schutting

Na het schuren is de schutting een beetje slordig geworden. De schutting nog een keer goed schoonmaken voordat u begint met beitsen is essentieel. Zorg er eerst voor dat de schutting vrij is van stof, anders kan dit in de schutting blijven hangen.

Zodra de schutting stofvrij is kunt u bezig met de laatste schoonmaak. Het is aangewezen om een borstel of een doekje met water te hanteren. Voorkom het gebruik van een hogedrukspuit, omdat dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

Beits uw schutting in stap 4

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Vervolgens is het aan u om de beits gelijkmatig met een kwast aan te brengen op de schutting. Wanneer de eerste laag beits volledig is opgedroogd na 24 uur, is het tijd voor de tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6093

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


VCA